Meniu Sus

css3menu.com

web menu by Css3Menu.com

marți, 14 iulie 2015

LOOK FRUMOS cu un STIL DE VIATA SANATOS :)

  Astazi m-am gandit sa  vorbim despre stilul vietii sanatoase. Nu sunt nutritionist, dar pot sa spun din micile mele experiente , trucuri pentru un corp si o piele  frumoasa. Ca sa fie o poza de poveste , pe langa  un stil vestimentar potrivit siluetei fiecaruia, este nevoie si de un trup cu un tonus proaspat. Da , stiu probabil ca prima scuza  este n-am timp , care merge mana in mana cu n-am bani. Pai hai sa-ti zic de ce scuza cu n-am timp pica. Ca sa faci miscare , nu ai nevoie de ore de sala sau km de alergare sau nu mai stiu eu ce. In primul rand tre sa iti dai seama la ce nivel vrei sa ajungi, cum stai cu banii si cu timpul. Daca finantele tale nu-ti permit sa-ti platesti un abonament lunar la o sala , iti ramane sportul in aer liber care este gratuit. Orice tip de miscare  este binevenita. Incepand cu clasicul mers pe  jos pana la alegatul in parc sau plimbarea pe role, bicicleta, inotul , etc...asa ca nu poti spune ca n-am bani si d-aia nu fac miscare.
  Scuza , n-am timp. Pai daca vrei sa faci ceva pentru tine sa te uiti in oglinda si sa-ti placa tie mai intai de tine, sa fii relaxat ( a) cand te duci la cumparaturi si orice pui pe tine sa cada bine , atunci sigur iti gasesti si timpul necesar. Acest timp se aduna cam asa; in loc sa mergi cu transportul in comun , mergi pe jos, mai intai incepi cu o statie . Ca drumul pe jos sa nu te plictiseasca iti recomand sa asculti muzica, ritmul iti va da stilul de mers , dar si energia necesara plus ca vei vedea ce frumos e sa te plimbi. Daca stai la bloc foloseste mai des scarile decat liftul. OK nu poti sa urci multe etaje ca nu ai rezistenta fizica, atunci incepi cu cate un etaj, decat deloc e bine si asa :)
  Toate ne plangem de celulita. Pai celulita se formeaza de la : alimentatie proasta, lipsa hidratarii, lipsa miscarii. Ca sa scapam de ea avem nevoie de alimentatie mai sanatoasa , apa, miscare si masaj. Am zis mancare mai sanatoasa, da stiu , pentru ca a manca sanatos 100% e destul de greu si scump. Dar poti sa-ti formezi un meniu cat se poate de sanatos , cu mai putine grasimi si mai multe legume.
       Ce este interesant ,o sa vezi ca dupa o masa mai putin grea ,te vei simtii usor(a) fara somnolenta si cu energie.
  Masajul : daca nu ai bani sa-ti platesti orele de masaj, atunci tu o sa devii propriul tau maseur. Tot ce ai nevoie este o crema si putina vointa. Iti recomand cremele antileculitice de la plafar, sau cele pe care le pori face si acasa. Recomand plafarul pentru preturi ok si calitate buna, vorbesc din experienta.
    In momentul in care iti vei alege crema de masaj anticelulitic tine cont ca sunt pe 2 tipologii. Incalzire si racire. Daca esti o persoana cu tensiunea mai ridicata iti recomand o crema ce se bazeaza pe racire. Daca nu stii cum stai cu tensiunea , atunci poti sa incerci o crema de incalzire pe incheietura de la maini. Daca locul unde ai aplicat crema se inroreste si arde mai tare , e clar ca tu ai nevoie de o crema pe racire. :)
 Hai sa vedem ce am invatat pana aici : nu am bani ptr sala- pot sa alerg in parc si sa fac miscare mergand pe jos ( nu uita vorba "mersul pe jos, face piciorul frumos")
     - am celulita dar nu am bani pentru ,masaj- pot sa-mi fac masaj si singura
     - nu am bani pentru crema- imi fac o crema anticelulitica ( ulei de masline + zat cafea)
 Daca nu ai bani pentru a cumpara o crema anticelulitica , atunci un masaj anticelulitic cu crema normala , macar atat.
  Doamnelor, domnilor in cele mai multe cazuri este vorba de ambitie. Trebuie sa-ti gasesti ambitia pentru sanatatea ta, nu doar pentru frumusete. Da  stiu e greu si lenea e mare , mai ales ca stresul este nr one , dar se poate . Iti garantez ca daca incepi cu mici pasi de schimbare a stilului de viata sedentar, o sa simti schimbarile pozitive din viata ta atat la exterior cat si in interior. Pe scurt va recomand sa faceti sport , fiecare cum poate , miscare , alegeti un mod de viata mai sanatos ( legume, fructe, apa ). O viata sanatoasa este o viata echilibrata. Asa cum in vestimentatie  echilibrul este bazicul , asa si in nutritie baza este echilibrul. Orice in exces dauneaza :). In articolele viitoare o sa va prezint  un stil de  viata cu o dieta echilibrata, activitati sportive , tot ce inseamna echilibru si gandire pozitiva :) .


                      Te pup cu stil :)






   
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu