Meniu Sus

css3menu.com

web menu by Css3Menu.com

vineri, 30 octombrie 2015

Uite cum sa-ti creezi un costum pentru petreceri mascate (HALLOWEEN) cu hainele tale !

    Dupa cum se stie romanului ii place sa petreaca. Sarbatori romanesti, americane sau irlandeze ,  nu conteaza , daca e distractie o preluam. Si ca petrecerea sa iasa bine, atunci sa fie bal. Eu recunosc ca-mi plac petrecerile mascate. Mi se pare ca emotia in care te transformi da viata petrecerii, plus iesitul din monotonie face bine oricui. Dar ce faci daca esti invitat la o petrecere mascata si nu ai timp sa-ti inchiriezi costum sau nu-ti place "sa fii penibil(a) dar vrei la party. Aici apar eu, o sa-ti spun cateva ponturi testate, admirate si usor de alcatuit.
   Ce este Halloween-ul ?
   Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental  catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.
Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?”(Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. 
  Cele mai simple personaje de facut acasa sunt : - cat women (femeia pisica)
                                                                               - drac
                                                                               - vampir
                                                                               - vrajitoare
Un costum original ori este  mai scump , ori doar in poza de produs arata bine, pe probate e posibil sa fie mic ,mare, scurt sau lung. Cel care pica cum trebuie costa in jur de 400 lei. Asa ca, uite ce ai nevoie pentru a creea acasa personajele. Cumpara-ti o peruca care sa te avantajeze,  cornite de drac, palarie de vrajitoare ( o poti folosi si pe a ta daca borul este mai mare si se preteteaza)  sau urechi de pisica, etc... toate se gasesc usor. Nu trebuie sa le cumperi pe toate ci doar pe  cele pentru personajul tau.
  Pentru costumul de Diavol : O pereche cornite drac, un body sau maieu negru( o camasa sau tricou , daca esti creativa mergi pe creativitate) , o pereche de manusi mai lungi si mai fine ( dantela, satin, lycra). Tine cont de lungimea manecilor, pentru lungimea manusilor.
In partea de jos a corpului te poti juca, cu : colanti piele ( cam toata lumea are), pantaloni scurti , rochie mulata (lungimea poate varia) , o curea sau nu in talie ( aceste detalii le vei vedea in momentul in care vei proba costumul , daca ai sau nu nevoie).
Pana aici e posibil sa zici ca nu e ceva wow, dar daca machiajul tau intra in concordanta cu costumul , atunci o sa vezi marea diferenta :).
Deci un machiaj (smokey eys) un ruj negru sau cat mai inchis ( oricum este la moda), un par tapat sau o peruca . La toata tinuta adauga niste tocuri. Poti sa porti : cizme lungi, pantofi, ghete, bocanci , in functie de tinuta si comoditatea ta. Iti mai cumperi si un trident pentru "intepat" si personajul este gata.
 Pentru costumul "Femeia Pisica" : Cred ca deja ai prins ideea,baza este cam la fel doar ca inlocuim cornitele cu niste urechi de pisica , machiajul si deja avem alt personaj ( iti recomand niste catuse de jucarie si preferabili colanti piele).
Pentru costumul de Vampir: baza o pastrezi , adaugi un machiaj palid, muscaturi pe gat si dinti de vampiri pe care ii gasesti pe net sau in magazinele pentru costume.
Dupa cum vezi dintr-un costum de baza + cateva accesorii si un machiaj pe, personaj ai un look wow, din hainele tale, mereu versatil. 
Iti urez succes si sigur te vei descurca in alcatuirea tinutei, iar aparitia ta o sa fie wow, fresh si moderna. Pana data viitoare te pup cu stil :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu