Meniu Sus

css3menu.com

web menu by Css3Menu.com

vineri, 10 iulie 2015

Micropigmentare (fir cu fir) sau Microblading , ce sa alegi?

  Astazi vorbim despre frumusete, tehnici de infrumusetare . Industria frumusetii a evoluat foarte mult in ultimii ani. Noile tehnicile folosite duc spre naturalete. Am ales sa vorbesc astazi despre tehicile de infrumusetare ale sprancenelor. Dupa cum cred ca stiti , forma sprancenelor este foarte importanta.  Forma fetei, culoarea tenului si a parului trebuie sa se armonizeze cu forma sprancenelor si culoarea lor.  Cauzele unor sprancene mai putin wow pot fi : fire subtiri si mult prea deschise la culoare, cicatrici in sprancene, pensatul in exces , sau pur si simplu o forma  mai putin perfecta , cu nevoie de retusuri zilnice.
 Am ales sa vorbesc despre aceste doua tehnici din experienta mea proprie. Le-am testat pe ambele si pot sa spun diferentele si avantajele fiecareia.


 MICROBLADING
 Aceasta tehnica este cea mai noua in materie de stilizare a sprancenelor. Tehnica imita foarte bine firul natural. Pigmentii folositi sunt diferiti fata de cei folositi la tatuajul permanent.
 In ce consta aceasta tehnica :
 In primul rand nu trebuie sa-ti razi sprancenele, tehnica se face manual cu ajutorul unui pix special si o lama fina de unica folosinta. Durata procedurii este in jur de 3 ore sau mai putin, in functie de  maiestria tehnicianului ales de tine. Daca urmatoarea intrebare este "daca doare?" raspunsul meu este:  Ca la orice tehnica de infrumusetare exista un pic de durere . Dar pot sa zic ca nu este o durere insuportabila ci seamana cu durerea unui pensat .  Trebuie sa tii cont ca fiecare om are un nivel diferit la durere, insa, stim noi vorba aia , "baba sufera la frumusete".
 La finalul procedurii spancenele vor arata foarte naturale, putin umflate , dar si aici depinde de la organism la organism, in schimb poti sa pleci linistita la munca sau unde ai treaba. Nu trage concluzii pripite imediat in caz ca ceva ti se pare gresit. Asteapta o perioada de timp sa se vindece locul ca sa vezi spranceana exacta. In cazul in care sunt ceva diferente acestea vor fi remediate la retus deoarece tehinca se executa in 2 etape.
  Ingrijeste-ti sprancenele asa cum iti va spune tehnicianul pentru un final foarte multumitor si fericit.
 Pana aici cele doua tehnici o sa vezi ca au multe in comun. O sa-ti spun care sunt si diferentele , iar alegerea finala iti apartine.
 Tehnica microblading, din punctul meu de vedere rezista in jur de 8 luni -1 an . Sprancenele se sterg treptat.
 O recomand persoaneleor cu sprancene  fine sau subtiri, fara cicatrici , sau persoanelor ce doresc o forma naturala, celor care nu si-au mai vopsit sau machiat sprancenele. celor care si-au pensat in exces sprancenele.
 Dezavantajul este ca rezistenta fata de micropigmentare este mai scurta. ( parere proprie) Iar in cazul cicatricilor se acopera mai greu ( tusul intra un pic mai greu intr-o piele cu cicatrice decat intr-o piele normala).
 Daca vrei un rezultat wow , ai grija la alegerea tehnicianului, nu tot ce e ieftin e si bun , dar asta nu inseamna ca tot ce e scump e bun. Alege un pret mediu, un tehnician cu care sa vorbesti relaxata si care sa vorbeasca pe limba ta.


 MICROPIGMENTARE  ( fir cu fir )
 Aceasta tehnica are putin mai multa vechime cel putin in Romania fata de microblading. Micropigmentarea se face cu ajutorul unui aparat de tatuat  cu ace fine sau mai fine fata de cel pentru tatuaje permanente. Nu trebuie sa-ti razi sprancenele. Pigmentii folositi sunt diferiti fata de cei pentru tatuaje permanenete.
 Micropigmentare fir cu fir inseamna desenarea cu ajutorul aparatului fire de par .Si aici ca si la microblading ai grija la alegerea tehnicianului . Durerea este asemanatoare cu cea a epilatului cu aparatul sau asemanatoare cu cea a unui tatuaj. Deci la fel o durere suportabila , dar diferita in functie de organism.
 Timpul executiei este la fel ca si la microblading , conteaza maiestria si rapiditatea tehnicianului, tehnica se executa tot in 2 etape , iar la retus se vor remedia micile imperfectiuni , daca acestea exista.
O recomand persoanelor cu cicatrici in sprancene, sau cu fire mai groase si prost pensate, goluri, celor care sunt obisnuite cu machierea sprancenelor sau vopsirea lor.
Dezavantajul este ca  dupa finalizarea sprancenelor , vor parea mai groase  si mai intense . Este recomandat sa eviti socializarea in public daca nu esti obisnuita cu schimbari la nivelul fetei pentru 1 zi sau 2 .In timp sprancenele se  vor dezumfla , se vor micsora iar intensitatea se va diminua cu 30%.
 La fel ca si la microblading nu trage concluzii pripite in avans, asteapta vindecarea locului, iar finalul va fi wow.
 Firele sunt un pic mai groase imediat dupa tatuare si datorita vibratiilor aparatului de tatuat.
 Rezistenta micropigmentarii este in jur de 1 an jumatate- 2 ani.  Sprancenele se sterg treptat.
 Ca sa ai sprancenele dorite cat mai mult timp , urmeaza sfaturile tehnicianului .

In concluzie recomand ambele tehnici, ai grija doar la alegerea specialistului, alege tehnica cea mai potrivita tie si sprancenelor tale, urmeaza sfaturile de dupa ale specialistului. Cand iti alegi tehnicianul spune-i sa-ti arate poze cu sprancene executate de ea si  chiar poze cu sprancene proaspat tatuate si cu aceleasi sprancene dupa vindecare.
 Asa te vei bucura de niste sprancene wow pentru o periada de timp destul de lunga, fara sa mai fii nevoita sa le vopsesti sau sa le machiezi  .Prin aceste tehnici  poti sa-ti lasi sprancenele sa creasca in zonele unde au fost pensate prost sau in exces fara sa ai un aspect neingrijit .

 Microbladingul si micropigmentarea sunt tehnici diferite fata de acele sprancene dunga , ca si cum sunt desenate cu vopsea, nenaturale, care in timp isi schimba culorea din negru in verde sau albastru ori din maron in caramiziu , rosu , roscat....
 Daca iti doresti sprancene wow nu ezita in alegerea uneia din cele doua tehnici de mai sus, daca urmezi pasii pe care  i-am spus, cu siguranta nu vei regreta iar sprancenele vor arata wow.

 Te pup cu stil !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu